Loading…

Poštovani kolege!

Poštovani kolege Hrvatska udruga gitarskih pedagoga poziva vas na 19. skup hrvatskih gitarista u petak, 17. i subotu, 18. studenog 2017. godine u Porečkom kazalištu i Grand Hotelu Palazzo**** u Poreču.

Opširnije o nama
  • 0

Kreativni kutak

Za ulazak u kreativni kutak kliknite ovdje

Baza materijala

Na ovoj stranici objavljivat ćemo mnoštvo notnih i ostalih materijala

Lorenzo Micheli - koncert

 

Lorenzo Micheli, gitara

_____________________________________________________

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895. -1968.)
Caprichos de Goya op. 195
XII No hubo remedio. Passacaglia na temu “Dies irae”

Frédéric Chopin (1810. -1849.)
(obr. F. Tárrega)
Preludijop. 28 br. 15

Alexandre Tansman (1897. -1986.)
Hommage à Chopin
Prélude
Nocturne
Vals romantique

Mario Castelnuovo-Tedesco
Rondo op. 129

****

Niccolò Paganini
iz 37 Sonata M.S. 84
br. 35 u E duru
br. 33 u c molu
br. 34 u a molu

Francesco Morittu (1972.)
S’acabbadòra
I. Presagio
II. Sa mazzòcca
III. Sonus ‘e memoria
IV. Danza de is animas bias

Mario Castelnuovo-Tedesco
Caprichos de Goya op. 195
XIII Quién más rendido?
XX Obsequio a el Maestro
XVIII El sueño de la razón produce monstruos

_________

Lorenzo Micheli (r. 1975.) studirao je u rodnome Milanu kod Paule Coppi, a diplomirao je, s najvišim ocjenama, na Konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu 1996. Nakon toga studirao je kod Oscara Ghiglie na Muzičkoj akademiji Chigiana u Sieni i na Muzičkoj akademiji u Baselu gdje je stekao Solističku diplomu. Koncertnu karijeru započeo je nakon osvajanja prvih nagrada na uglednim natjecanjima (Alessandria, Guitar Foundation of America). Od tada je održao više od 600 koncerata u Europi, u oko 200 gradova u SAD, Kanadi, Africi, Latinskoj Americi, Australiji i Aziji, kao solist i uz orkestar. Od 2002. nastupa u gitarskom duu „SoloDuo“ s Matteom Melom u najboljim dvoranama svijeta: Carnegie Hall u New Yorku, Seoul Sejong Hall, Kijevskom Hall of Columns i bečkom Konzerthausu. Vodio je majstorske tečajeve na sveučilištima i festivalima širom Europe i Sjeverne Amerike i snimao za radijske i televizijske postaje na tri kontinenta. Njegova diskografija (preko 20 naslova za izdavačke kuće: Naxos, Stradivarius, Pomegranate, Soundset i Amadeus) uključuje zanimljive i rijetke teme: glazba Dionisija Aguada, Kvarteti op. 19 Françoisa de Fosse, sonate Ferdinanda Rebaya, talijanska glazba 17. stoljeća za baroknu gitaru i teorbu, izbor glazbe za solo gitaru te 24 preludija i fuge za dvije gitare Marija Castelnuova-Tedesca, sveukupna djela Miguela Llobeta, koncertantna dua za dvije gitare Antoina de Lhoyera, antologija komornih skladbi Maura Giulianija, zbirka arija i kantata Alessandra Scarlattija itd. Njegov najnoviji projekt s duom je nosač zvuka posvećen Beethovenovoj glazbi, koji će biti izdan krajem godine.

Vrlo aktivan urednik notnih izdanja i istraživač, publicirao je solo i komornu glazbu, između ostalih, Marija Castelnuova-Tedesca i Ferdinanda Rebaya. Glavni je urednik izdanja djela za dvije gitare kod kanadskog izdavača d'OZ. Lorenzo Micheli živi u Milanu, gdje je također studirao grčku i latinsku literaturu na Sveučilištu. Gitaru podučava na Visokoj školi Conservatorio della Svizzera italiana u Luganu, gdje je i pročelnik dodiplomskih studija, a na sveučilištima Colorado Boulder i Columbus State je rezidencijalni umjetnik. Također je gostujući profesor na Universidad Pedro de Olavide u Sevilli (Španjolska) i na konzervatoriju A. Boito u Parmi (Italija). Za daljnje informacije molimo posjetite internet stranice www.lorenzomicheli.com i www.soloduo.it

Kontakt info

HUGIP

Glazbena škola Blagoja Berse

Britanski trg 5

10000 Zagreb

info@hugip.hr

Facebook